RSS
Facebook
Twitter

vineri, 23 ianuarie 2015


Pe 31 ianuarie un grup de specialisti bulgari care se opun extinderii proiectului Kozloduy, vin sa-i informeze pe vecinii si prietenii lor romani.

Numarul mare al participantilor ar demonstra interesul craiovenilor pentru  sanatatea lor si a copiilor lor, pentru zestrea ce au primit-o de la strabuni cu jertfa suprema si sunt datori sa o transmita mai departe nepotilor lor. Daunele pentru bulgari nu sunt atat de grave pentru ca sunt avantajati de relief. Tarmul romanesc este insa campie si ... este afectata o zona mult mai mare, si mult mai grav. Aceasta centrala este o bomba cu ceas dar numai simpla ei functionare este un atac permanent la puritatea apei, aerului si solului. 

Nu putem ignora sau bagateliza pericolul pe care il extinde acest proiect de dezvoltare a centralei de la Kozloduy. Centralele eoliene si solare sunt aparent mai scumpe (comisioanele pentru constructia lor sunt mai mici pentru ca au contracte). Ca si in Romania si in Bulgaria coruptia este la rang de politica de stat. De acest fapt profita firme care numai au trecere in tarile bogate, constiente de stricaciunile pe care le fac si ca sa primeasca contracte apeleaza la tot felul de mijloace ( dezinformare, mita,s.a). Politica lor este profitul cu orice pret.  In Austria este interzisa constructia de centrale nucleare, In Germania deja isi reduc activitatea si sunt inlocuite cu centrale eoliene si solare. In tarile sarace insa e posibil orice pentru ca oamenii nu reactioneaza, sunt apatici, fatalisti, comozi, procupati de supravietuirea imediata sau de imbogatire prin orice mijloace. 

Acum nu puteti spune ca nu ati stiut. De acum e alegerea voastra: comodidate sau implicare.

http://www.romaniacurata.ro/ong-urile-solicita-referendum-impotriva-extinderii-centralei-nucleare-de-la-kozlodui-zeci-de-localitati-din-romania-printre-care-si-craiova-se-afla-in-zona-de-risc-nuclear/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu