RSS
Facebook
Twitter

luni, 26 ianuarie 2015

Recenzie la carte Aurorei Dumitrescu, "Drumuri"


Nu stiu daca recenzie e cuvantul potrivit peentru ce fac aici............

Am primit aceasta carte la Targul ONG-urilor, fostul presedinte Nicu Drimboi mi-a prezentat-o pe doamna Doina Virban care mi-a prezentat Asociatia "Incredere" - asociatie care ofera terapii alternative pentru copii cu handicap, ea mi-a dat 2 carti "Drumuri" si "Roata'', "Roata" contiuna povestea din "Drumuri" si m-a invitat la lansarea cartilor unde am cunoscut-o pe Nicoleta Ionescu  alias Aurora Dumitrescu (pseudonimul de autoarei).
Am zis hai sa vad ce e, despre ce e vorba, eu care asta e a doua carte pe care o citesc de bunavoie (restul mi-au trebuit ba pentru scoala, liceu, facultate sau master). Cuvantul autorului m-a facut s-o rasfoiesc si uite asa am citit-o :)))).

Cartea ne-o prezinta pe Nicole si copilui iei Tudor.


Nu trebuia sa citesc cuvantul autorului ca sa imi dau seama ca ea a scris cartea ca mod de refulare, de a n-o cuprinde acele ganduri negre, care apar  atunci cand nu  stii ce sa faci ca sa-ti ajuti copilul.                                

O sa sar eu peste niste chestii  si va las sa le descoperiti daca doriti sa cititi cartea.
Nicole (autoarea) ajunsese intr-un loc destul de intunecat  (nega faptul ca are copilul ei probleme de sanatate). Cu ajutorul doamnei Doina (in carte este personajul Do) a reusit sa accepte acest lucru si sa treaca peste privirile curioase ale  oamenilor, atunci cand o vedeau cu Tudorica pe strada. Cum au pornit amandoua sa gaseasca un tratament pentru Tudor, pentru ca aici in 'minunata' noastra tara Romania, doctorii dadeau din coate, calatoriie si toti oameii pe la care au fost pentru Tudorica, pana cand au ajuns in Italia la terapeutii Guliermo, Andrea, Micaela, si Maurizio si mai apoi ne spun cum am ajuns la doctorul Toku, un om foarte destept, cu un simt al umorului bine dezvoltat.

Cartea spre mirarea mea este destul de usor de citit, m-am cam regasit in ea, cred ca si asta m-a facut s-o citesc, acum sa ma apuc de volumul 2 "Roata"

Cam atat am avut de zis eu despre carte :).


Tudorica.....Tudor este un copil special,  el te iubeste neconditionat, tot timpul cu zambetul pe buze, un ingeras.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu