RSS
Facebook
Twitter

sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Sclavia – mit sau realitate?

Uitasem sa caut  despre acest proiect.

Asociatia Tineretul ONU – filiala Craiova in parteneriat cu Casa de Cultura Traian Demetrescu  a organizeat cu ocazia Zilei Internationale a Comemorarii Comertului cu Sclavi, evenimentul „Sclavia – mit sau realitate?”.

Evenimentul a avut loc sambata, 23 august, la Casa de Cultura Traian Demetrescu, Salonul Medieval, la ora 16:30. Evenimentul a fost deschis printr-o dezbatere despre sclavie si a continuat cu proiectia: „12 Years a Slave” (12 ani de Sclavie). Filmul a castigat premiul Oscar si Globul de Aur pentru „cel mai bun film” in 2014. 
   „Prin acest eveniment ne propunem sa conturam in lumina faptul ca sclavia nu este un mit, face parte din istoria lumii. Totodata, ne dorim sa aducem in fata publicului nostru, adevarul istoric al sclaviei prin proiectia de film si sa eliminam conceptual de „mit”. Sclavia a existat si exista si inseamna negarea egalitatii intre oameni”, am declarat. Cu acest proiect am fost desemnat „Cel mai TARE voluntar in Combaterea Violentei” in cadrul evenimentului ESTI TARE Voluntare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu