RSS
Facebook
Twitter

miercuri, 28 ianuarie 2015


Marius este un tanar  care sufera de tetrapareza, in ciuda bolii el este la scoala, scrie la calculator, dar nu ca noi toti cu mainile, es scrie cu nasul.

Scriu folosind varful nasului, dar scriu. Asa incepe povestea unui tanar din Botosani. Marius nu-si poate folosi mainile sau picioarele. Vorbeste greu dar si-a dorit atat de mult sa mearga la scoală incat a invatat sa scrie la calculator cu nasul.

Stia deja alfabetul de la fratele sau, a inceput scoala la varsta de 31 de  ani si in acest an va absolvi gimnaziul. A scris doua carti si multe petitii, prin care a cerut solutii pentru cei aflati in suferinta. Marius ne da tuturor o lectie de viata.

La 36 de ani nu-si poate folosi mainile, nu poate merge singur. Ca sa iasa din casa, e dus pe brate de parintii lui.

La 31 de  ani a inceput clasa I, acasa, cu un invatator specializat, a facut 4 ani in unul singur. Apoi sistemul i-a dat o palma. I-a spus ca este prea batran ca sa mai poata merge in clasa a V-a. Pentru ca depasise varsta de 30 de ani. Dupa multe petitii a reusit sa continue studiile.

Scrie un blog, acolo si-a gasit prietenii, acolo e fereastra lui catre lume.

Pe blogul sau Marius scrie despre persoane cu dizabilitati aflate in suferinta. La ei s-a gandit si cand a formulat pe internet o petitie. A cerut ca-n fiecare spital de provincie sa existe un kinetoterapeut si un maseor. 


Sursa articolului este: Observator                   


Omul acesta ne da o lectie de viata, nu trebuie sa te  lasi   pagubasi atunci cand intampini o problema, din contra, trebuie sa continui sa perseverezi.                                                                     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu