RSS
Facebook
Twitter

duminică, 15 februarie 2015

Statuia celor 13 martiri unguri


Cred ca toata lumea stie de scandalul  cu vandalizarea acelei statui a asa zisilor celor 13 generali maghiari ucisi, cica 'martiri'..... vere ce naiba e Romania mai bine ar demola statuia aia, romanii se pot simti jigniti. Adica pui tu statuia alora care au ucis atatia romani. Astia au ucis 40 000 de roamani si noi ii sarbatorim, ca asa fac ungurii din Ungaria, ca sa ne dam bine pe langa o minoritate, parlamentarii alesi de noi ling tot ce apuca doar sa le faca pe plac :(.


Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, se arata si el revoltat de ceea ce s-a intamplat. Pe bune, cat de ipocrit sa fii sa-i sarbatoresti pe  acei asasini ?!


Inteleg ca cei de la UDMR se simt jigniti si declara ”Este un gest regretabil. Nu avem nevoie de astfel de evenimente in Arad, unde avem o convietuire bazata pe respect reciproc. Mai ales in Parcul Reconcilierii nu trebuie să aiba loc astfel de incidente, care nu intaresc buna inţelegere”, a spus Levente Bognar. Daca vreti sa ii sarbatoriti pe astia duceti-va frate si organizat undeva numai minoritatea voastra.

Astia au ucis 40 000 de romani, dintre care peste 100 de preoti ortodocsi romani spanzuraţi, de arderea si stergerea de pe fata pamantului a peste 300 de sate locuite de romani, de sute si sute de crime barbare, de miile de schingiuiri, de executiile „tribunalelor de sange maghiare” destinate exterminarii romanilor transilvaneni.

La Arad au asezat o statuie pentru preamarirea lor in vremea Ungariei Mari si demolata apoi de Regele Ferdinand si Ionel Bratianu in 1924, a fost reinstalata de Adrian Nastase in 2004, dupa fix 80 de ani, pe vremea cand sef al Cancelariei sale ii era Alin Teodorescu, primul presedinte al GDS si al Fundatiei Soros. 

Surse https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2013/07/02/ce-reprezinta-cei-13-generali-maghiari-din-revolutia-de-la-1848-1849-pentru-romani/http://roncea.ro/2010/10/07/cultul-criminalilor-maghiari-ucigasii-a-40-000-de-romani-sarbatoriti-de-statul-roman-si-cel-maghiar-cu-drapel-in-berna-la-budapesta-sa-demolam-statuia-rusinii-de-la-arad-instalata-de-adrian-nas/

2 comentarii:

  1. Politica asta este de multe ori mai gretoasa decat o broasca raioasa :(

    RăspundețiȘtergere
  2. a avut dreptate ala de a zis ca politica e o curva (imi cer scuze de expresie)

    RăspundețiȘtergere