RSS
Facebook
Twitter

vineri, 13 februarie 2015

Sfantul Valentin – sarbatoarea iubirii


Dupa ’90 am importat o gramada de ‚sarbatori’ de la americani, da’ am cam uitat ca avem si noi ‚sarbatori’ ca, Valentine’s Day (14 februarie), care are echivalent la noi Dragobetele (24 februarie), la fel si cu Holloween-ul (31 octombrie), avem Luminatia/Ziua Mortilor (1 noiembrie).

Sarbatoarea iubirii, toti ies cu iubitele  si le cumpara cadouri, lee scot la restaurant, etc., in aceasta perioada comerciantii se intrec in vanzarea de inimioare, papitoaie cu I Love You (Te Iubesc), lenjerie intima ca de ‚ingeras’. N-o sa vezi asa mare valva pe 24, inteleg ca Valentine’s Day e mai comercial, Sfantul Valentin, a fost pana in 1969, pana cand a fost scos din cauza ambiguitatii datelor referitoare atat la persoana sa, cat si la faptele care au condus la consacrarea lui ca sfant. In prezent, la 14 februarie, catolicii ii amintesc pe Sfintii Chiril si Metodie.

Putina lume stie despre Sfantul Valentin al Ortodoxiei, praznuit de Biserica in ziua de 30 iulie.

Pentru mai multe detalii despre Sfantul Valentin al ortodocsilor intrati pe http://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-valentin-ortodoxiei-123499.html
Lumea dustribuie prea multe poze cu inimioare, I Love You, bla bla bla, nimeni nu distribuie despe sarbatorile ortodoxe, decat foarte putina lume, s-au daca onomastica cuiva (gen Sfantul Vasile, Sfantul Gavril).


Frate iubiti-va mai in privat,  in intimitate, nu toti vot sa vada inimioare, pe tine cu gagica, daca va iubiti ce puii mei o mediatizati atat L(.

4 comentarii:

  1. E bine de stiut despre Sf. Valentin al Ortodoxiei. Mie cum nu imi place religia insa, o iau ca pe o informatie interesanta, dar nu o duc mai departe pentru ca nu ma intereseaza domeniul.
    Nici mie nu imi place valva asta de Valentines Day, dar de ex. imi place Halloween :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am nimic cu Halloween-ul, chiar imi place, dar Luminatia de ce o ignoram ca e versiunea romaneasca a Halloween-ului?, atunci sa sarbatorim si Dia de Los Muertos cum fac mexicanii daca tot luam sarbatori de la altii

      Ștergere
  2. Sarbatoare comercializata si cosmetizata pentru cuplurile care spera ca pot ascunde fata de ochii curiosilor, neregulile din cuplu si sa pastreze impresia ca totul este minunat, acolo unde nu mai e de mult asa. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si problema cu Craciunul e tot asta, americanii ca sa-si faca reclama la Coca Cola au inventat personajul Mos Crraciun, o fuziune intre zeul nordic Odin si sfantul Nicolaie

      Ștergere