RSS
Facebook
Twitter

sâmbătă, 14 martie 2015

Ora de religie, DA/NU


Iara discutia asta cu ora de religie, acu majoritatea elevilor vor ora de religie, sa fim sinceri,  parintii au zi ca vor, pentru  ca daca il pui sa-si exercite parerea un copil de clasa a patra, este ilegal, de unde sa  stie copilul ala ce sa faca, face ce-i zice invatatorul de religie, parintii? 

Ok sa nu intelegeti ca sunt impotriva orei de religie ortodoxe, si asa era optionala, daca esti de alta confesiune aduceai adeverinta de la pastorul/preotul confesiunii tale religioase. Sincer ce copil mai crede ca ne tragem din Adam si Eva (potrivit unui profesor, asta e un alt mod de-a explica aparitia omului), adica si la TV zice ca omul se trage dinmaimuta, copiii de acum cauta pe net si afla. Asa s-au priceput cei ce au scris Biblia sa spuna despre aparitia omului, asta era inntelegeraea lor de atunci, nu puteau sa schimbe o lucrare de capatai a crestinatatii, veche de mii de ani  si sa zica ca omul  se trage din maimuta. Se poate filosofa mult pe tema asta privind apariti primilor oameni.

De obicei ora de religie cel putin la mine in scoala si apoi in liceu era pusa printre ultimele ore, daca aduceai adeverinta aia, puteainici sa nu asisti la ora, fiind de alta confesiune.

O alterrnativa e sa predea istoria religiilor (islamism, crestinism, budism, taoism),  pana la urma toate religiile gen protestanti, adventisti, penticostali se trag din crestinism. Profesorii de religie pot lua o carte de istoria religiilor si citii din ea, e simplu..... sau poate trebuie ceva studii in acest domeniu,  nu stiu sigur, dar cred ca trebuie cecva studii in domeniu.

O alta alternativa, putin probbabil aplicabila, este ora de religie ortodoxa sa fie optionala si pentru cei de alte confesiuni sau ortodocsii care vor sa stie si acest lucru, sa existe istoria religiilor ca materie.
Pana la urma asta se face in strainatate  de ani buni, se preda Istoria Religiilor, daca vrei sa aprofundezi tu despre o anumita religie esti liber s-o faci, cautand pe net, citind Biblia, facand Seminarul Teologic, sau o Facultate de Teologie.Sa nu credeti ca sunt ateu sau ceva de genu, sunt ortodox, am facut religie in scoala, am si rude preoti, am si ceva tangenta cu Biserica, eu pur si simplu nu vad rostul scandalului astuia si BOR-ul (Biserica Ortodoxa Romana) de ce se scandalizeaza tata, ca doar nu iei platesc salariile profesorilor de religie. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu