RSS
Facebook
Twitter

joi, 21 mai 2015

Hercule (2014)


Tocmai ce am terminat de vazut filmul Hercule, filmul ii are ca protagonisti pe Dwayne Johnson, (Hercule) Ian McShane (Amphiaraus) , Reece Ritchie  (Iolaus) , Ingrid Bolsø Berdal (Atalanta), Joseph Fiennes (Regele Eurystheus), si John Hurt (Regele Cotys al Traciei).
Filmul este produs de doua studiouri Paramount Pictures si MGM, este bazat pe romanul grafic Hercules: The Thracian Wars.

M-a surprins placut film, ma asteptam sa vad mult CGI folosit aiurea si celebrele bai de sange gen cele din filmul 300 si continuarea sau ca in serialul Spartacus. Filmul il face pe Hercule mai uman cam desfiinteaza ideea asta de semizeu si ne arata omul din  spatele legendei, un om  chinuit , care credea ca si-a omorat familia, un om care incearca sa-si rascumpere pacatele.

Filmul ii prezinta pe Hercule nu ca pe eroul pe care il stim din mitologia greaca sau filmele pemmtru TV  Hercules and the Amazon Women, Hercules and the Lost Kingdom, Hercules and the Circle of Fire, Hercules in the Underworld, si Hercules in the Maze of the Minotau serialele  Hercules: The Legendary Journeys, Young Hercules si Xena: Warrior Princess, ci ca un mercenar care devine erou, legenda 


Efectele sunt realiste si pe ici pe colo cate-o poanta sau ceva haios, The Rock in rolul lui Hercule chiar i se potriveste.
O replica din film care mi se pare wow este 'Numele tau, iti place sau nu este o chemare la lupta'.
Pelicula se incheie cu naratorul (Amphiaraus) care zice: 'Daca doriti sa aflati adevarul despre Hercule, iata-l. Sa fiu sincer, il prefer legendei. Lumea are nevoie de un erou in care sa creada. Chiar este fiul lui Zeus ? Nu cred ca conteaza. Nu trebuie sa fi semizeu pentru a fi erou. Trebuie doar sa crezi ca esti erou. Cu el a functionat. Dar din nou, ce naiba stiu eu. Trebuia sa fi murit deja.'

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu