RSS
Facebook
Twitter

joi, 5 noiembrie 2015

Papa se apuca de Rock

Am aflat si eu azi ca Suveranul Pontif, Papa Francisc  capul Bisericii Catolice, va lansa pe 27 noiembrie 2015 un album cu muzica rock progresiv si se bucura ca a invatat, impreuna cu cardinalii de la Vatican, sa faca semnul de recunoastere al rock-rilor! Si apropa ala in cultura Rok nu inseamna coarnele Diavolului, ci inseamna PACE.

Albumuli ii zice „Wake Up!”, prima sa piesa „Wake Up! Go! Go! Forward!” este deja virala pe Yotube.



Pope Francis: Wake Up!„, albumul de debut al Suveranului Pontif, a fost aprobat de Vatican, a anuntat vineri casa europeana de discuri Believe Digital.


Albumul o sa aiba 11 melodii, in acestea sunt inserate bucati din discursurile Papei tinute in spaniola, italiana, portugheza si engheza.
O parte din incasarile realizate in urma vanzarilor de albume vor merge catre fond de ajutorare a refugiatilor.

Pentru lansarea acestui album, Papa Francisc a colaborat cu producatorul si directorul artistic Don Giulio Neroni, cu muzicianul Tony Pagliuca, care a compus mai multe piese de pe acest disc, inclusiv „Wake Up! Go! Go! Forward!”, si cu trupa italiana de muzica rock progresiv Le Orme.

Piesele ce se vor regasii in album sunt

1 - “Annuntio vobis gaudium magnum!”
2 - “Salve Regina”
3 - “Cuidar el planeda”
4 - “¿Por qué sufren los ninos?”
5 - “Non lasciatevi rubare la speranza
6 - “La Iglesia no puede ser una ONG!”
7 - “Wake up! Go! Go! Forward!”
8 - “La fe es entera, no se licua!”
9 - “Pace! Fratelli!”
10 - “Santa famiglia di Nazareth”
11 - “Fazei o que Ele vos disser!
In afara unor ignoranti, muzica rock nu a fost niciodata considerata ca fiind satanista, ci, din contra, ea a fost subiectul unor creatii muzicale ce au facut un serviciu enorm crestinismului. Iubitorii acestui gen de muzică isi amintesc, desigur, de celebra opera-rock „JESUS CHIRIST SUPERSTAR”, aparuta in dublul album din anul 1970, in care rolul lui Iisus a fost interpretat de Ian Gillan, unul dintre cei mai faimosi solisti vocali din toate timpurile, membru al celebrei formatii rock DEEP PURPLE!.
Sa nu mai spunem faptul ca Vocea Italiei a fost castigata de calugarita Cristina Scuccia  care a cantat o  melodie rock.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu