RSS
Facebook
Twitter

marți, 2 februarie 2016

Star Wars: The Force Awakens - pareri


Iata parerile mele despre Episodul VII din saga Star Wars, desi o sa fie N oameni care n-o  sa fie deacord cu mine, asta e parerea mea si daca nu va place treaba voastra.

Mie unu mi-a placut, desii nu ma asteptam la mult cand am auzit ca J.J. Abrams o sa fie regizor adica nu mi-a placut ce a facut cu noua serie de filme Star Trek - unde a subrezit franciza au ramas exploziile, efectele spciale/CGI si  personajele. Se pare ca m-am inselat Finn e interesant si chimia dintre el si Finn e ok ca cea dintre Leia si Luke (sau asta e parerea mea doar). Interesant e ca in filmul asta spre deosebire de trilogia prequel s-a folosit mai putin CGI si multe efecte practie (se vede cu ochiul liber diferenta, efortul depus in a realiza acele lucruri.
Filmul este haios pe  alocuri. Filmul imbina noul cu vechiul perfect.

Actiunea din Star Wars este gen fat frumos contra zemeului cel rau ca apoi sa afle ca sunt rude. ... In Star Trek lucrurile sunt mult mai nuantate, si de multe ori, se distinge si nuanta de gri a realitatii. Star Trek propune o viziune de societate a viitorului, dezirabila, zic eu. Pe cand Star Wars, ne arata pitici magici , zane, feti frumosi, un zmeu si ... cam atat. 

                                                                                                       Comentariu preluat de pe Facebook


Multora le-a placut, dar noua romanilor nu ne-a placut. OK sunt mai mult fan Star Trek, fiecare cu ce ii place, respect parerea  tuturor. Nu inteleg vesnica disputa Star Trek vs Star Wars.

Cum ii aud pe unii fani Star Wars ca trebuie sa citesti cartile ca sa stii de ce a facut Contele Dooku nu stiu cand si ca nu le place noul canon, ideea e ca e Universul   Extins chit ca e canon sau nu, nu trebuie neaparat sa citesti cartile, benzile desenate daca nu vrei!! Daca iti Place vechiul canon treaba ta, daca iti place noul canon impus de Disney treaba ta. Eu unu in afara de filmele si serialele Star Wars: The Clone Wars, Star Wars: Rebels.

Daca esti fan Star Wars (desi imi este destul de greu sa concep ca exista oameni care nu intra in aceasta categorie), trebuie sa mergi sa il vezi. Chiar si cei mai aprigi critici il considera un succes. 

Filmul m-a surprins se vede ca lui J.J ii place mai mult Star Waars decat Star Trek, atunci de ca te-ai bagat sa subrezesti franciza aia?
Vorbeam cu cineva pe vesnica tema Star Trek vs Star Wars, ma rog nu pornisem de la asta, omu fan inrait a citit cartile, imi zicea ca daca vreau sa inteleg mai bine filmele trebuie sa citesc cartile, ca alea ne explica mai multe chestii, ca noul canoc e naspa, ca noii detinatori ai francizei o s-o distruga (sunt de parere opusa).  Statea si imi explica ca si Star Wars-ul e filosofic ca Star Trek-ul, in afara de filosofii budiste, taoiste si alte culte asiatice nu vad ce e filosofic. Ok Trilogia Originala e FUN si noua trilogie vad ca o sa-i calce pe urme.

Cele doua francize ambele si-au lasat amprenta in cultura contemporane umane.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu