RSS
Facebook
Twitter

luni, 5 august 2019

In ultima perioada vad firme noi si vechi ce incep sa producan stilouri de buget din ce in ce mai elegante, nu vorbesc aici de companii chinezesti, ci din contra de firme europene (germane, romanesti) ca Herlitz, Pelikan (sigur stiloul Pelikan Jazz - arata elegant dar scrie greoi), Daco, Ecada, DP Collection, cele 3 din urma sunt romanesti si stilourile le fac in China, Borghini (le face in Italia, nu stiu sa mai contracteze vre-o fabrica din Europa). Herlitz si Pelikan stiu ca mai externalizeaza productia la diverse fabrici europene. Dryden Design le face in China din cate stiu inteles ca aici se fac  si unele modele chiar sun cumparate eact asa cum le fac chinezii, nu modifica nimic, majoritatea sunt facute special pentru firma englezeasca Dryden si preturile variaza de la 10 euro si urca dar din cate am vazut multe de la ei pe sote nu ating suta de euro.
Se pare ca si producatori de instrumente de scris  aub inteles ca aici se fac bani buni, nu doar companiile mari de elecronie ca Samsung sa se reorienteze catre acest segment de populatie. Inteleg ca este o investitie cu stilourile premium sau de lux, ca si cu ceasurile, ca una e cand cumperi o chinezarie ordinara si alta cand cumper un ceas Rolex sau nu stilou de la Diplomat, Parker, Mont Blanc. 
Nu inteleg de ce dupa scoala primara , mai bine zis din clasa a-V-a multi renunta la stilou, pentru pix, mai nou, pentru tablete sau laptop-uri, la noi aceasta optiune e in scolile ptivate. Se pierde din acel farmec pe care il are penita stiloului cand vine in contact cu foaia, nu e acelasi feeling pe care il ai cu pixul :). Sa intretii un stilou nu este scump si daca stai sa te gandesti, ecolomisesti pe termen lung, caci nu trebuie sa-i cumperi decat rezerve sau daca are convertor, o calimara  si iti ajunge 1 an sau mai mult, depinde cat de mult scrii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu