RSS
Facebook
Twitter

luni, 9 februarie 2015

Primul meu interviu



Am dat astazi un interviu pentru Digi 24, cu privire la sansele aproape inexistente pe care le au persoanele cu handicap sa-si gaseasca un loc de munca. Sincer nici nu vreau sa-l vad pentru ca la cate balbaieli am avut, sincer n-as vrea sa ma vad. Desi altii in locul meu ar fi dornici sa se vada pe sticla.


Discutia a fost despre sansele reduse ale persoanelor cu dizabilitati, m-au intrebat ce facultate am facut si de experienta mea in a-mi cauta.

  A fost cam asa, m-am dus la un targ de job-uri pentru persoanele cu handicap, majoritatea au zis ca nu au locuri, le-am lasat CV-ul, la penultima masa o dominisoara ma intreaba, se uita la CV si spune ca a vazut programele de editat video trecute in el si ma i ntreaba daca stiu sa le folosesc, i-am zis ca da, ma intreaba daca as fi dispus sa invat Corel Draw, am zis ca da ca nu e o problema. Mi-a zis ca-s perfect pentru un post care il au iei sii ca o sa ma contacteze un coleg de-al ei, au  trecut 2 ani si nimic.  

Mi-au mai pus intrebarea, pe care cred ca peste tot e mai nou de ce firmele nu angajaza persoane cu dizabilitati, la care le-am raspuns, toti stiu de facilitatile fiscale, nu mai e ca in anii '90, inceputurile anilor 2000 unde angajatorul sa nu stie, ei nu vor pentru ca trebuie sa adapteze locul de munca pentru persoana ci dizabilitate si prefera sa palateasca impozitele aaferente si sa angajeze o persoana sanatoasa care zic ei ca o sa se descurce mai bine decat o persoana cu dizabilitati.


M-au mai intrebat  daca o sa imi mai caut, le-am zis ca da, la care baiatul imi raspunde, ca multi se complac si raman doar la indemnizatie nu-si  mai cauta, asta n-am zis ce urmeaza sa zic, pentru ca se grabeau, dar sunt si multi asa zisi 'handicapati' carora le e lene sa munceasca, da sunt si persoane cu dizabilitati care sunt asa de dezamagiti incat nu-si mai cauta, asta pentru ca statul oarecum asta incurajaza.

6 comentarii:

  1. Bogdan, ce zici, ne ajuti la asociatie cu editarea unor videoclipuri ? Si vedem daca pe viitor te putem angaja pe proiecte sau ca angajat permanent

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da sigur, momentaan sunt limitat, pentru ca anumite functii nu le poti utiliza daca ai soft-ul piratat, crack-uit, cu patch, keygen si sunt nevoit sa recurg si la chestii free, care nu au acelas rezultat, desi am vazut si exceptii.

      Ștergere
  2. Felicitari pentru ca ai avut curajul sa dai acest interviu, cat priveste sansele ocuparii unui loc de munca sunt inexistente pentru toata lumea, deoarece starea economica in zona este critica. Indicele pentru situatia curenta arata ca Romania are -48,7 puncte (punctaj negativ!!!!)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca nu aveam limita de timp le dadeam si statistici, am studiat acest fenomen in lucrarea de licenta ulterior continuand in lucrarea de disertatie

    RăspundețiȘtergere