RSS
Facebook
Twitter

miercuri, 16 decembrie 2015

Cinepub - filme romanesti vechi si noi

Primul canal online legal de filme romanesti a fost lansat, www.cinepub.ro. Acesta contine un numar considerabil de filme romanesti (mai trebuie marita colectia), mai noi sau mai vechi, dar mai ales noi, din anii de glorie ai NCR-ului (Noul Cinema Romanesc).

In fiecare joi seara are loc „premiera“ unui film (filmele nu-s ultima aparitie, dar in ziua aia apar pe site), filmele sunt urcate pe YouTube, deci le gasiti si acolo si pot sa fie vizionate gratuit.

„Cinepub este dedicat iubitorilor şi creatorilor de film românesc. Este un proiect menit să aducă în atenţia publicului cinefil nu doar filme de autor, ci şi producţii independente, realizate de pasionaţi aflaţi la început de drum. Prin intermediul acestor poveşti în imagini încercăm apropierea publicului de filmul românesc, de multe ori uitat.
Pentru că filmul ne implică, ne provoacă, ne inspiră şi ne conectează. Altfel spus, Cinepub ne apropie de poveştile de care avem nevoie. Zi de zi. Cinepub este singurul canal online gratuit de cinema românesc, unde filmele pot fi urmărite în condiţii legale, un proiect unic GAV în parteneriat cu Google”, spune Lucian Georgescu, cel care conduce echipa cinepub.

Ideea e interesanta, avand in vedere ca nu poti viziona filme romanesti decat la TV si acelea sunt reluate de nenumarate ori. Filme noi romanesti la televizor sunt foarte rar. Eu le-as sugera sa  imparta pe pe genuri comedie, drama, thriller (actiune), horror (groaza), documentare etc. Dar site-ul este inca la inceput asa ca mai este loc pentru imbunatatiri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu