RSS
Facebook
Twitter

marți, 20 octombrie 2015

Mr.Holmes (2015) impresii


Mr.Holmes este un film foarte diferit de celelalte filme cu Sherlok Holmes. Filmul ne prezinta un Sherlok batran, care s-a retras la tara. Filmul este realizat de AI Film, BBC Films, FilmNation Entertainment, Archer Gray Productions, See-Saw Films sieste o coproductie britanica si americana, filmul este bazat pe cartea scriitorului american Mitch Cullin,  A Slight Trick of the Mind. Mr. Holmes il are ca protagonist pe Sir Ian McKellen, acesta este regizat de  Bill Condon. Este primul film care nu este bazat sau inspirat din nici-o  poveste scrisa de Sir Arthur Conan Doyle sau macar inspirata. 

Filmul  ni-l prezinta pe Sherlok Holmes (Sir Ian McKellen), in varsta de 93 de ani, retras la tars la casa sa din Sussex, care se  deplaseaza cu ajutorul unui baston, are probleme cu memoria. Intors dintr-o excursie in Japonia, mai exact la Hiroshima unde incepe sa foloseasca prickly ash (nu stiu cum se traduce) in efortul de a nu devenii senil. Acestuia nu-i place felul cum Watson l-a prezentat in povestile sale, m-ai ales in ultimul sau caz. El incearca sa-si aminteasca exact evenimentele care l-au facut sa  se retraga.


Relatia dintre el, doamna Munro (menjera lui) si fiul ei Roger este interesant de urmarit. Doama Munro nemultumita de slujba ei vreasa plece sa lucreze la un hotel, fiul acesteia este tare atasat de Sherlok si doreste sa ramana langa acesta. 
Nu ni s-a prezentat in filme un Sherlok Holmes batran, Sir Ian ne prezinta un Sherlok vulnerabil, care se lupta cu senilitatea. 

Filmul chiar merita vazut, e ceva diferit fata  de versiunea lui Robert Downey, Jr din cele doua filme Sherlock Holmes (2009)  si Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) realizate  de Warner Bros.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu